Hvordan sælger man vittighedstegninger i USA og England

hvordan gør man

Hvordan gør man

Hvis man er vittighedstegner, er det sikkert gået op for en, at der ikke er ret mange muligheder for at sælge ens vittighedstegninger til ugeblade, magasiner og aviser i Danmark. En mulighed er så at vende blikket mod udlandet for at afsætte vittighedstegningerne. Specielt USA og England er mulige markeder, og selv om det også i de lande går ned af bakke for salg af vittighedstegninger, er der stadigvæk rigtig mange medier, som bruger vittighedstegninger.

Konkurrencen om at sælge vittighedstegninger er utrolig stor, og der er virkelig mange vittighedstegnere, som sender deres tegninger til de medier, som bruger vittighedstegninger, så hvordan gør man.

Man ikke tro, at bare man sender nogle vittighedstegninger til et par medier. så vil man sælge, det gør man ikke. Danske tegnere er nødt til at tilpasse de vittighedstegninger, man gerne vil sælge, så de passer til de medier, man sender til. Der mange måder, man kan tilpasse til de medier, man prøver at sælge tegninger til, og her er et par "gode råd" til, hvad man kan gøre for at forbedre ens chancer for at sælge vittighedstegninger til udlandet.

Hvordan finder man ud af, hvilke medier som køber vittighedstegninger

En måde at gøre det på er at abonnerer på det månedlige magasin The gagrecap, som lister magasiner og betingelser for at sende vittighedstegninger til de listede magasiner. The gag, recap beskriver også de vittighedstegninger, som de listede magasiner har købt og bragt i sidste udgave af magasinerne samt navnet på den sælgende tegner. Dette gør, at man kan få en fornemmelse af, hvad magasiner søger, om tegninger skal være i sort/hvid eller farver. Man kan også selv søge på Google efter navnet på en sælgende tegner for at se, hvilken tegnestil magasinerne søger.

The Gagrecap koster pt. $7 pr. måned at abonnere på og er helt bestemt, alle pengene værd.

Oversættelse af vittighedstegningernes tekster

Det er helt utrolig vigtigt, at de tekster, man laver til vittighedstegninger på engelsk, er korrekt stavet og er grammatisk korrekte. Magasiner køber ikke vittighedstegninger, som bare har den mindste lille stavefejl eller ikke er korrekt i sproget. Hvis du selv oversætter dine egne tekster, er det derfor en god ide at finde en samarbejdspartner i USA eller England, som kan tjekke ens tekster for sproglige fejl.

En anden måde at være sikker på, at de tekster, og de ideer, man sender til magasiner, er salgbare, er at benyttet sig af en "joke writer", som så leverer ideer og tekster til de vittighedstegninger, man tegner. Joke writers bliver normalt betalt en procentdel af salgsbeløbet, når man sælger en tegning. Det vil sige, at. man betaler, kun hvis vittighedstegningen sælges til et magasin. Der findes mange joke writers i USA, som man kan skrive til og forespørge på et samarbejde.

Hvad betaler magasiner for en vittighedstegning

Priser på en solgt vittighedstegning til et magasin kan svinge meget. Helt nede fra $20 op til $750 for de bedst betalende magasiner. De rettigheder som magasiner ønsker at købe, er også meget forskellige. De bedst betalende magasiner ønsker som regel at købe "full" eller "first" rettigheder, og de mindst betalende magasiner betaler kun for "one time" rettighed.

Hvor meget kan man forvente at sælge

De, bedst betalende magasiner er næsten umulige at sælge til, da de får mange hundrede vittighedstegninger tilsendt hver måned, men hvis man kan finde nogle, editors som kan lide ens tegnestil, og jokes er der gode muligheder for at afsætte vittighedstegninger til en fair pris, men man skal ikke regne med at blive rig på det og at opbygge et marked for ens vittighedstegninger tager tid.

Vittighedstegningen som vises sammen med denne artikel er med tekst af Ron Coleman og er fornyligt solgt til Continental Newstime Magazine, så hvis du har lyst til at sælge dine vittighedstegninger i USA eller England så fat pennen, og kom i gang - mulighederne er der.